Nog 4 nachtjes slapen...
15 april 2014 - Port Alfred, Zuid-Afrika
Molweni,
A rainy day in Port alfred, dus tijd om jullie even bij te praten over de afgelopen weken. Na mijn olifanten avontuur ben ik niet veel van de campus af geweest. Even geen weekendjes weg want de vakantie staat bijna voor de deur.
Vrijdag zijn we met 9 meiden uit eten geweest. Een afscheid diner van de eerste module. Want de eerste mensen vertrekken weer naar Nederland. Wat mij doet realiseren dat ik alweer op de helft van mijn avontuur zit!
Afgelopen zaterdag was het tijd om de eerste vriendinnen uit te zwaaien. Vriendinnen? Ja, dat je in 10 weken zo hecht kon worden had ik nooit gedacht. ’s Ochtends de eerste twee meiden uitzwaaien, die echt naar huis gaan. Tijd voor die lange vlucht terug, ik moet er nog niet aan denken! ’s Middags twee andere meiden die op vakantie gaan naar Kaapstad en toen ’s avonds nog eens twee meiden die ook op vakantie gaan. Wow, zo wordt de ploeg steeds minder. Zondag ochtend de laatste twee uitgezwaaid en toen was ik even koos vriendloos, haha.
Iedereen op vakantie en ik bivakkeer deze week in mijn uppie in het nieuwe huis. Alweer verhuisd? Jazeker, vier keer in één module is best te doen toch? De eerste nacht vond ik best wel spannend. Bij elk geluidje zat ik rechtop. Gelukkig slaap ik nu al een stuk beter. Mijn nieuwe kamer is veel dichterbij campus en dat geeft veel meer beweging vrijheid. Vooral in deze weken dat bijna iedereen op vakantie is. Van 300 studenten op de campus naar een handje vol studenten, die in deze vakantie hier blijven. Wat is het dan opeens stil! Maar het heeft ook zijn leuke kanten. Veel meer contact met de Afrikaanse studenten. Zo leer je nog meer mensen kennen. Gezellig cocktailtje drinken in Barmuda en de avond vloog voorbij.
Deze week ben ik nog te vinden op de basisschool. De laatste dingen voor de vakantie doen aan mijn scriptie. Ik moet zeggen dat het soms best tegenvalt om een onderzoek in je eentje te doen. Het is zo groot dat ik soms niet weet waar ik eerst en laatst moet beginnen. Maar goed doorzetten en mezelf blijven motiveren dat ik wel elke dag wat moet doen. Want als ik niks doe, ligt het onderzoek ook stil.
Stiekem ben ik al lang aan het aftellen tot mijn vakantie. Nog 4 nachtjes slapen en dan zie ik eindelijk mijn ouders weer!! Ik ben heel blij dat ze twee weken langs komen en dat we samen kunnen reizen. Nog meer mooie dingen van het land vol kleuren ontdekken. Hopelijk kunnen mijn ouders na twee weken een koffer vol kleurrijke verhalen meenemen naar Nederland. En een beetje zon mag die kant ook wel op want dat kunnen jullie goed gebruiken!
Lunch tijd, dus tijd om de leuke dingen weer af te ronden. Na de lunch nog even een paar uurtjes knallen aan mijn scriptie en dan kan ik met een voldaan gevoel weer naar mijn kamer.
Leafs en mooi bly,
Fijn dat ' dyn heit en mem' binnenkort komen en dat je hun kunt meenemen op je reisavontuur. Je hebt ze vast veel te vertellen en veel leuke plekken die je hun wilt laten zien. Maak maar veel foto's samen dan kunnen wij ze later bekijken.
Geniet van de tijd samen daar en wij voelen ondanks dat jij en je ouders zo op afstand zijn zeker gesteund door gebed en liefdevolle gedachten.
Om ons heen hebben we veel mensen die ons steunen in deze moeilijke periode: wy rinne noait allinne.
Dikke tút,
Tante Janneke
Heit en mem komen er aan!!
Ome Sjoerd heeft je heit net nog even gefeliciteerd!
Geniet van de tijd samen, want dit gaat heel snel weer voorbij!
liefs tante Tineke en ome Sjoerd.